Lidt om os

SkovboVin, som er en del af Bio-Vin Teamet, er et familieejet firma, der lige siden starten har haft som hovedformål at opspore og håndplukke vin og andre økologiske / biodynamiske landbrugsprodukter af højeste kvalitet og velsmag.

Interessen for vin og mad stammer fra  Lottes uddannelse som gartner hvor hun har arbejdet med konventionel produktion i mange år. Interessen for økologien kom da hun ville starte en produktion af jordbær op i sine væksthuse, og opdagede af sådan nogle bla. andet blev sprøjtet med svampemiddel for at kunne holde længere i butikkerne, og det ville hun under ingen omstændigheder, så hun fandt de gamle produktionsmetoder frem. Dette medførte en del besøg hos fødevareproducenter i andre lande, hvor vi lærte meget om økologi og biodynamisk dyrkning.

Da vi fandt ud af, at den gode smag kunne aflæses af planternes levevis, blev hun dermed den første danske producent af økologiske jordbær i drivhuse. Det blev til mange gode udbytterige samtaler omkring jordbearbejdning, sukker, svovl og syreindhold i bær og druer, og interessen for mad og drikke produceret af rene frugter blev yderligere skærpet. Derfor syntes vi, at det var tiden for at oprette en butik så mange flere kunne smage disse dejlige produkter.

Indtil videre primært fra Italien da de er langt fremme med økologisk-, biodynamisk-, og vegangsk dyrkning. Derfor ved vi også at vore samarbejdspartnere er ganske kompromisløse mht. at skabe helt unikke - dog stadig basale og enkle - fødevarer fyldt med smag og sunde indholdsstoffer. De fremmer endvidere oprigtigt produktionen af oprindelige råvarer og med en forarbejdning, der ikke er mere industriel, end hvad godt er. Ikke af nostalgiske grunde, men fordi det giver de bedste produkter. Samtidig bidrager de til en øget mangfoldighed af fødevarer - en biodiversitet, som skal udfordre en til stadighed mere og mere ensrettet fødevareindustri i Europa, der frarøver os ordentlige fødevarer i et tilfredsstillende udvalg.

Økologien er en selvfølge - den bæredygtige tilgang er til gavn for både afgrøderne, jorden, bonden og medarbejdere - og ikke mindst os, som holder af god mad og drikke.